Krabičky
Vlastnosť krabičiek zaručuje uchovanie jedla v takom stave, v akom bolo naservírované v reštaurácii. Po otvorení krabičky - nedochádza k žiadnemu stekaniu odparenej vody po stenách do jedla, žiadny zápach plastu a možnosť ohrevu v mikrovlnke. Po odnesení z reštaurácie sa eco krabička snaží čo najdlhšie zachovať teplotu jedla. Krabičky sú vhodné pre alergikov, astmatikov, malé deti, dojčiace a tehotné ženy. Nie sú obmedzené dobu trvanlivosti. Môžete je kompostovať a rozložiť na cennú zeminu.
Výhody:
1 | Ohrev v mikrovlnnej rúre. |
2 | Udržujú stálu teplota jedla. |
3 | Vodeodolné, pevné, štýlové |
4 | Opakovateľne použiteľné. |
5 | Recyklovateľné. |
6 | Zdravotne nezávadné. |
7 | Vhodné pre alergikov, astmatikov, malé a dospievajúce deti, dojčiace a tehotné ženy |
8 | Nie sú obmedzené dobou trvanlivosti. |
9 | Ekologicky-priateľské k životnému prostrediu. |
10 | Možno úplne kompostovať a rozložiť na cennú zeminu a biohumus, teda nepredstavujú ekologickú záťaž pre našu planétu. |
Ukázka rozkladu krabičky z cukrové třtiny :
Biologicky rozložiteľný test: teploty medzi 55 ℃ -70 ℃ na úrovni vlhkosti 45-60%. PH 6,5-8.
Rýchlosť rozkladu závisí na podmienkach kompostovanie - teplota, miera fluktuácie, vlhkosť atď.
Rovnako ako ostatné kompostovateľne materiály, bude tovar biologicky rozložiteľný oveľa rýchlejšie, ak sú rozdelené na menšie kúsky. Rezne (cukrová trstina vlákno) Riad bude biologicky rozložiteľný v rovnakom pomere ako u záhradného odpadu v domácom kompostovaní , ktorý v závislosti na domácom komponovaciom systéme môže byť približne medzi 60 a 90 dní.